Whiplash behandelen bij een chiropractor

laat uw whiplash behandelen bij onze chiropractor!Whiplash is een snelle, plotselinge beweging van nek en het hoofd bij een verkeersongeluk of een val. De beweging die een whiplash kan veroorzaken kan zowel van voor naar achter, van achter naar voren of zijwaarts zijn. De beweging kan letsel veroorzaken aan wervels en zachte weefsels (spieren, pezen, zenuwen) in de nek. Deze beschadigingen zijn vaak niet op röntgenfoto’s zichtbaar en dat maakt pijn constateren bij een whiplash medisch lastig.

Een whiplash trauma kan onder andere leiden tot de volgende klachten: nekpijn, hoofdpijn, concentratieverlies, vermoeidheid, geheugenverlies, dubbel zien of minder goed scherp kunnen stellen ( duizeligheid ), stijfheid in de nek, tintelingen in de vingers of armen. Deze en andere nare gevolgen kunnen soms pas maanden na het ongeval tot uiting komen. Niet alleen de aard, maar ook de ernst van de klachten verschilt sterk. De helft van het aantal patiënten is binnen een maand hersteld, maar soms zijn de gevolgen zo ernstig dat een whiplash trauma tot arbeidsongeschiktheid leidt.

Een whiplash laten behandelen begint bij ons met het herstellen van de beweeglijkheid van de nekwervels

De chiropractor kan helpen bij het verbeteren van de beweeglijkheid van de nekwervels, zodat de spieren, pezen en dergelijke zo goed mogelijk kunnen herstellen. Dit kan tot volledig herstel leiden, maar soms blijven bepaalde klachten ook na een chiropractische behandeling aanwezig, alhoewel dan wel vaak in verminderde mate. Met een whiplash therapie starten betekent in de meeste gevallen een lang traject aan behandelsessies, maar laat uw whiplash behandelen in ieder geval door onze specialist. Dan beloven wij dat uw leven een stuk draaglijker wordt.