Wat is een triggerpoint behandeling?

triggerpoint behandeling bij de chiropractor

Triggerpoints, ook wel bekend als spierknopen, zijn eigenlijk zeer lokale verkrampingen in de spieren met als gevolg een gebrek aan doorbloeding en zuurstof. Van buitenaf zijn deze spierknopen voelbaar als pijnlijke harde bobbeltjes of strengetjes. Wanneer je een flinke druk op een spier geeft, kan dit een uitstralende pijn opwekken in een ander deel van het lichaam. Triggerpoints kunnen in alle spieren ontstaan en meestal is dat op vaste plekken. Een belangrijke oorzaak is overbelasting, slechte houding, stress, een val of een ongeluk. Een andere variant van deze behandeling is dry needling, waarbij droge naalden worden gebruikt om spieren aan te prikken.

Hoe herken je triggerpoints?

Via onderstaande video animatie is goed te zien waar een triggerpoint zich kan bevinden op het lichaam. Door af te leiden waar de pijn zich naar toe beweegt, kan worden bepaald waar het triggerpoint zich bevindt. Ze kunnen veel pijn doen als er op gedrukt wordt en ze voelen aan als een kabeltje of een koordje en kan eenvoudig vergist worden voor een pees.

Onderga manueel triggerpoint behandeling bij onze chiropractor

Niet elk triggerpoint is hetzelfde. Dit is afhankelijk van de grootte, vorm en type spier waarin de triggerpoint ligt. Ervaart u symptomen die overeenkomen met spierknopen en wilt u graag meer weten over hoe het triggerpoint van de spier kunt herkennen? Maak dan een afspraak op onze praktijk in Enschede of Alphen a/d Rijn. Het eerste contact zal een combinatie zijn van een intake gesprek en een 1e behandeling. Samen met u stemmen wij vervolgens een behandelplan op dat past bij uw agenda en budget.