Nekhernia behandeling bij de Chiropractor

uw nekhernia laten behandelen door onze chiropractor in enschede of alphen a/d rijnSlijtage van uw tussen wervels is een langzaam en normaal proces dat bij iedereen in redelijk gelijke mate plaatsvindt. Wanneer één van de tussenwervelschijven gaat uitpuilen spreekt men van een hernia. Een andere oorzaak kan zijn dat er een scheur optreedt in de vezelring wat als gevolg heeft dat stukjes uit de kern richting het wervelkanaal gedrukt worden. De scheur vindt veelal plaatst op het zwakste punt, daar waar de zenuwwortel het wervelkanaal verlaat. Dit is de directe oorzaak voor de bekende hardnekkige nekhernia klachten.

 

 

Een nekhernia behandeling bij onze chiropractor betekent minder pijn!

Bekende verschijnselen van nekhernia zijn uitstralende pijn in de arm ( prikkelend gevoel ), hand of vingers. De pijn ontstaat in het verzorgingsgebied ( van de tussenwervelschijf ) van de zenuw waar de druk op wordt uitgeoefend. Druk op deze zenuw kan verlies van de functie van de zenuw betekenen, in dit geval spreekt men van een nekhernia. Situaties die de nekhernia klachten kunnen laten toenemen zijn hosten, niezen en persen, omdat hierbij de druk op het wervelkanaal wordt verhoogd.

In het geval van ischias of een hernia kan onze chiropractor de druk op de zenuw verminderen om op die manier de klachten te verminderen. Dankzij gerichte handelingen en oefeningen helpt onze specialist om de ontstekingsreactie onder controle te krijgen. Meer informatie over rug- en nekhernia, klik hier.

Merkt u dat uw klachten overeenkomen met bovenstaande pijn omschrijvingen? Maak dan gauw een afspraak met onze chiropractor in Enschede of Alphen a/d Rijn voor een intake gesprek. Wij adviseren een nekhernia behandeling via onze chiropractor, om verdere stoornissen en problemen te voorkomen. Een operatie is dan niet altijd per se nodig!