KISS syndroom behandeling

KISS syndroom behandeling bij de chiropractor

U zult wellicht afvragen waar de term KISS precies voor staat. Het is afkomst voor voor het Duitse Kopfgelenk-Induzierte Symmetrie-Störung. Kortgezegd; een storing in de symmetrie. Het KISS syndroom zou vermoedelijk* ( zie toelichting onderaan deze pagina) bij ca. 10% van alle pasgeboren baby’s voor en houdt grotendeels is een scheefstand van de hoge nekgewrichten. Dit is niet alleen pijnlijk, het belemmert ook de ontwikkeling van de motoriek van het kind.

De oorzaak is vaak te wijten aan problemen tijdens de bevalling. Denk aan vroegtijdige geboorte, langdurige en / of zware bevalling of juist een zeer snelle bevalling, verkeerde ligging in de baarmoeder, vacuümverlossing, uitzakken van de navelstreng, prenataal trauma en een laag geboortegewicht zijn risicofactoren. Onze chiropractor is gespecialiseerd en opgeleid manueel therapeut om een KISS syndroom behandeling uit te voeren.

Zo herkent u of uw kind last heeft van het KISS syndroom

Als ouder heeft u natuurlijk het beste voor als het gaat om de gezondheid van uw kind. Daarom vind u hieronder een lijst met de meest bekende symptomen die overeenkomen met het KISS syndroom. Herkent u één of meerdere symptomen bij uw kind, schroom dan niet om ons te contacteren voor professioneel en deskundig advies.

 • Een hoofdje dat scheef en naar één kant gedraaid staat
 • Asymmetrie van de schedel, soms met een kale plek op het achterhoofd
 • Afgeplatte schedel
 • Een overstrekte lighouding
 • Een duidelijke voorkeurshouding
 • Steeds naar dezelfde zij draaien
 • Niet kruipen, maar willen billenschuiven
 • Vroeg gaan staan, al vanaf 7 maanden
 • Onrustig en prikkelbaar zijn
 • Veel en lang huilen
 • Reflux
 • Zwakke slikreflex
 • Problemen met de ontlasting
 • Protest bij aankleden of knuffelen
 • Vertraagde spraakontwikkeling

Kolieken bij baby’s en kinderenkolieken behandelen voor baby's en kinderen

KISS en Kolieken zijn nauw verbonden problemen bij Kinderen. Kolieken zijn krampen ( of spasmen ) van het gladde spierweefsel van de wand van je holle organen, denk hierbij aan de slokdarm, maag, darmen, galwegen en galblaas, urinewegen en urineblaas. Deze krampen kunnen bij zowel als volwassenen en kinderen voorkomen. Bij volwassenen betekent het in de meeste gevallen nierstenen of galstenen. Kinderen kunnen met name in de eerste vier levensmaanden last van kolieken krijgen. Kolieken kunnen tijdens de bevalling ontstaan door het trekken, draaien en samendrukken van de wervelkolom. Hierdoor kán het KISS syndroom ontstaan of een baby kan last krijgen van kolieken!

 

 

Het gevolg hiervan kan zijn, waar iedere ouder bang voor is, namelijk dat uw baby een zogenaamde “huilbaby” is. Gelukkig heeft de Chiropractie heeft een speciaal voor baby’s ontwikkelde behandeltechniek ontwikkeld waarbij blokkades in de wervelkolom worden opgeheven.

“Medisch onderzoek wees uit dat 94% van de koliek baby’s na een chiropractische behandeling geen last meer had van koliek aanvallen” ( klik hier voor het onderzoek ).

Andere gevolgen van blokkades kunnen zijn: aanhoudende verkoudheid, verminderde weerstand, oor-infecties, slaap- en eetstoornissen, astma, concentratieverlies of hoofdpijn. Wij

Heeft u een ‘huilbaby’? Dan biedt ons Koliek en KISS syndroom behandeling wellicht dé uitkomst!

Een huilbaby kan ongelooflijk zwaar zijn en verdrietig zijn. Stop daarom direct met het uzelf en uw kind ondraaglijk maken, want in de meeste gevallen werkt onze speciale behandeling en kunt u en uw kind weer een normaal leven leiden. Hiervoor kunt u kiezen voor een afspraak op onze locatie in Enschede of Alphen a/d Rijn. Een afspraak maken kan online via ons contactpagina of door te chatten met ons via de chatknop, rechtsonder op onze website.

*Belangrijk: Hoewel er is geen wetenschappelijk bewijs voor het KISS syndroom en ook niet wetenschappelijk is aangetoond of een KISS therapie werkt, behalen wij vele successen voor (jonge) ouders en hun kinderen. Voor meer referenties of uitleg van deze behandeling, neem dan direct telefonisch contact op voor meer informatie of een vrijblijvende kennismaking.