Evenwichtsstoornis behandeling

evenwichtsstoornis behandeling in enschede en alphen a/d rijnBij evenwichtstoornis of duizeligheid kan er sprake zijn van disfunctie van de nek of van het oor. Dit soort duizeligheid komt veel voor na een ongeval waarbij de nek teveel is uitgerekt geweest of samengedrukt, bijv whiplash. Of door losgebroken oorsteentjes, deze bevinden zich in het utriculum ( binnen oor ), en rusten hier in een gelatineuze massa op zintuigharen. Deze zeer gevoelige zintuigharen informeren de hersenen over evenwicht en positie. De aanvankelijke directe blessure geneest voorspoedig, maar wat blijft is een bewegingsdisfunctie.

Verder komt duizeligheid veel voor bij oudere mensen. Doordat bij het ouder worden er vaak sprake is van verminderde mobiliteit en geleidelijk toenemende artrose ( slijtage ) gaat er vanuit de spieren en banden van de nek een abnormale informatiestroom het centrale zenuwstelsel in. Signalen vanuit het evenwichtsorgaan worden dan onvoldoende gedempt en het evenwichtsorgaan raakt als het ware overactief met het gevoel van duizeligheid als resultaat. Het is via dit zelfde mechanisme dat mensen met een bewegingsdisfunctie van de nek vaak heel gevoelig zijn voor reis- en wagenziekte.

Evenwichtsstoornis behandeling bij de chiropractor in Enschede of Alphen a/d Rijn

Komen bovenstaande klachten u bekend voor en wilt u graag hier wat aan doen? Maak dan een afspraak voor een kennismaking met onze chiropractor voor een intake gesprek en een volledig lichamelijke check zodat we kunnen zien of u in aanmerking komt voor een evenwichtsstoornis behandeling.

Laat u terugbellen

Locaties