Bekkeninstabiliteit behandeling

bekkeninstabiliteit behandeling bij de chiropractorInstabiliteit in de bekken wordt veroorzaakt door de hormoonwisselingen die gedurende de zwangerschap de gewrichtsbanden in het lichaam verweken en zodoende verzwakken. Dit geeft teveel mobiliteit aan de gewrichten, met als gevolg dat het bekken het lichaamsgewicht niet meer kan dragen. In de meeste gevallen kunnen de spieren dit opvangen. Als de spieren rondom het bekken niet de juiste aansturing vanuit het zenuwstelsel krijgen, kan bekkeninstabiliteit ontstaan Dit veroorzaakt pijnklachten met zitten, staan, lopen en uiteindelijk ook met liggen.

Vormen van bekkeninstabiliteit

Bekkeninstabiliteit door hormonen:
Indien er tijdens een zwangerschap een overmatige druk komt op kraakbeen banden, waardoor de bekken over-beweegelijk worden, spreekt met van horrmonale bekkeninstabiliteit.

Mechanische bekkeninstabiliteit:
Wanneer kraakbeen en bekkenbanden tijdens de bevalling ernstig uitgerekt worden of zelfs scheuren spreekt met van Mechanische bekkeninstabiliteit. Dit komt door de krachten die tijdens de bevalling op de bekken inwerken.

Een combinatie van beide:
Doordat in aanloop naar de bevalling kraakbeen en banden verzwakt zijn,  kunnen kraakbeen en banden scheuren bij een bevalling. Ook kunnen banden bij een eerdere bevalling al verzwakt zijn waardoor het bij een nieuwe zwangerschap een grotere kans is op bekkeninstabiliteit.

Bekkeninstabiliteit door ongeluk of sportblessure:
Beschadiging aan de SI-gewrichten, door een ongeluk of sportblessure geven dezelfde (bekkeninstabiliteits-) klachten als de klachten die vrouwen ervaren na zwangerschap en bevalling.

Pijnvrij zijn na het ondergaan van onze bekkeninstabiliteit behandeling

Heeft u last van pijn rond het staartbotje, het schaambeen of uitstralende pijn naar het been dat kan dat kloppen, aangezien deze pijntjes vaak voorkomende klachten zijn als gevolg van instabiliteit in de bekken. Tijdens de behandeling van een instabiel bekken van zwangere vrouwen richt onze chiropractor op het stabiliseren van het bekken en de bekkenbodemspieren door middel van chiropractische correcties. Ook de oefeningen die worden geïnstrueerd door onze chiropractor zijn belangrijk om uit te voeren zoals voorgeschreven. Wilt u als zwangere vrouw graag pijnvrij zijn rondom uw bekken? Maak via onderstaande knop direct een afspraak in Enschede of Alphen a/d Rijn of laat u terugbellen.

    Laat u terugbellen

    Locaties