Behandelingen

Chiropractische behandelingen voor baby's, kinderen en volwassenen

Chiropractische behandelingen

Bij uw eerste bezoek aan de chiropractor volgt als eerst een intake. Dit houdt in dat u een vragenformulier dient in te vullen waarna er een gesprek volgt met de chiropractor. Vervolgens vindt er een lichamelijk onderzoek plaats bestaande uit chiropractische- en medische tests. Ook wordt er een EMG-scan gemaakt. Deze scan geeft nauwkeurig inzicht in de gesteldheid van de zenuwbanen en spierspanningen in de wervelkolom. Hierna kan begonnen worden met de behandeling van uw probleem

Indien nodig, wordt er ook gebruik gemaakt van röntgenfoto’s. Naar aanleiding van een intakegesprek en onderzoek stelt de chiropractor een diagnose en stelt hij een behandelplan op voor uw persoonlijke situatie.

Veel klachten zijn in 6 tot 10 behandelingen goed te behandelen. Afhankelijk van uw klacht worden de eerste behandelingen uitgevoerd met een frequentie van tweemaal per week: de z.g. stabilisatiefase. Gedurende deze fase is het mogelijk dat er reacties in het lichaam optreden, zoals spierpijn, stijfheid en vermoeidheid. Dit zijn natuurlijke reacties in het lichaam en kunnen ontstaan, doordat spieren lange tijd niet goed hebben gewerkt. De reactie kan ook worden veroorzaakt door het vrijkomen van toxische stoffen die zich hebben opgehoopt.

“Onze chiropractische behandelingen volgen elkaar op met een steeds grotere tijdsinterval”

Genoemde reacties zijn van tijdelijke aard. Het is aan te raden veel water te drinken en voldoende rust te nemen. Gedurende de behandeling zal de interval tussen de behandelingen steeds groter worden. De bedoeling is in deze fase, dat het lichaam (wervelkolom, gewrichten, spieren en gewrichtsbanden) er weer toe gebracht worden  zich aan te passen aan normale omstandigheden. Gedurende deze fase is het belangrijk te onderkennen dat, hoewel de frequentie van de behandelingen en de pijn gewoonlijk verminderen, het proces nog steeds in een cruciale fase is. Overbelasting kan in deze fase een terugval veroorzaken waardoor een behandeling van uw lichaam weer vaker noodzakelijk kan zijn.

Overleg met uw chiropractor voordat u inspannende en belastende activiteiten hervat. Nadat uw wervelkolom gestabiliseerd is, is het aan te raden om op regelmatige basis terug te komen, zodat gecontroleerd kan worden of er niet opnieuw wervels verschoven zijn. Dit is niet alleen belangrijk voor uw algehele gezondheid, maar het is tevens een goede manier om terugval of nieuwe klachten te voorkomen.

Aangezien bij iedereen zowel het lichaam als de manier van leven verschillend is, zal ook de frequentie van regelmatige controles verschillend zijn. Tegen die tijd zal uw chiropractor u hierover adviseren.

Doorgaans zijn onze behandelingen pijnloos. Soms zal men een licht krakend geluid horen if voelen door de druk die er op de wervels wordt uitgeoefend.

Benieuwd naar een chiropractische behandeling? Kom dan gerust eens langs voor een kennismaking op onze praktijken in Enschede of Alphen a/d Rijn.

Maak een afspraak

Neem direct contact met ons op en maak een afspraak

aangelsoten bij het christelijke chiropractoren associatie Nederlandpalmer college of chiropracticDCF chiropractiechiropractor centrum enschede en alphen aan den rijn is geregistreerd in het nationaal registeraangesloten aan het international chiropractors association