Behandelingen

ADHD bij kinderen

adhd bij kinderen behandelenVoor kinderen met ADHD (attention deficit hyperactivity disorder) is het van belang de negatieve spiraal in de ontwikkeling te doorbreken. Een kind met ADHD heeft baat bij een combinatie van (gedrags) therapie en medicatie. De keuze voor de behandeling hangt af van een aantal factoren: de ernst van de ADHD, de bijkomende klachten en problemen en de voorkeuren van u en uw kind. Veel ouders zoeken hulp vanwege bijkomende problemen, zoals gedragsproblemen, problemen op school of met leeftijdsgenoten, en niet vanwege de kernsymptomen van ADHD.

Hoe herken je ADHD bij je kind?

Kinderen met ADHD vertonen vaak onderstaande gemeenschappelijke drie symptomen:

  • Ze hebben moeite met aandachtstekort
  • Ze tonen hoge vorm van hyperactiviteit
  • Ze hebben een verhoogde impulsiviteit, of hebben een gebrek aan remming

Wij willen erop wijzen dat de diagnose voor ADHD voor uw kind vastgesteld dient te worden volgens de DSM-5 methode. Dit is een diagnose-systeem voor mensen met psychische klachten. Een gespecialiseerd GZ-psycholoog op het gebied van ADHD kan het onderzoek samen met een klinisch psycholoog of psychiater uitvoeren en de diagnose vast te stellen. Het constateren van ernstige problemen bij het functioneren thuis, op school en/of op het werk door ADHD staat centraal bij het stellen van de diagnose.

Wat is de essentie van onze behandeling?

Doordat de meest voorkomende symptoon van ADHD hyperactiviteit is, concentreren we op dit probleem. Overgevoeligheid is een onbewuste reactie dat door het juist bewegen van het lichaam en het stimuleren van de juiste bewegingsprikkels hersteld kan worden. Omdat kinderen helemaal niet bewust zijn van het feit dat er blokkades zijn in hun wervelkolom, kan het vrijmaken ervan direct positief resultaat opleveren.

Altijd een uitgebreid lichamelijk onderzoek

Voordat onze chiropractor begint met behandeling, zal er een uitgebreid lichamelijk onderzoek plaatsvinden met als doel het zoeken naar de blokkades. Vervolgens kan de juiste behandelprocedure worden toegepast met als doel normalisering van de zenuwaansturing. Maak een afspraak via onderstaande knop, of laat u terugbellen door één van onze medewerkers. U kunt ons ook bereiken via whatsapp voor direct contact.

Laat u terugbellen

Locaties

Maak een afspraak

Neem direct contact met ons op en maak een afspraak

aangelsoten bij het christelijke chiropractoren associatie Nederlandpalmer college of chiropracticDCF chiropractiechiropractor centrum enschede en alphen aan den rijn is geregistreerd in het nationaal registeraangesloten aan het international chiropractors association