Behandelingen

ADHD behandeling

adhd behandelen bij de chiropractorADHD ofwel “Attention Deficit Hyperactivity Disorder”. Kinderen (en ook volwassenen) met deze aandoening hebben vaak concentratieproblemen, zijn hyperactief en erg impulsief. Blokkades kunnen bepaalde impulsen naar de hersenen verstoren waardoor de hersenen geremd worden in het functioneren. Deze blokkades kunnen bij de geboorte ontstaan, maar kunnen ook op latere leeftijd ontwikkelen. Een bewegingsstoornis tussen wervels onderling vermindert een bepaalde prikkeling naar de hersenen. Het weer ‘vrijmaken’ van deze prikkelstroom kan de blokkade opheffen.

Hoe kun je ADHD herkennen?

Volwassenen en of kinderen met ADHD vertonen vaak klachten die te maken hebben met de volgende drie symptomen:

  • Ze vertonen een grote mate van aandachtstekort
  • Ze tonen hoge vorm van hyperactiviteit
  • Ze hebben een verhoogde impulsiviteit, of hebben een gebrek aan remming

Wij willen erop wijzen dat de diagnose voor ADHD vastgesteld dient te worden volgens de DSM-5 methode. Dit is een diagnose-systeem voor mensen met psychische klachten. Een gespecialiseerd GZ-psycholoog op het gebied van ADHD kan het onderzoek samen met een klinisch psycholoog of psychiater uitvoeren en de diagnose vast te stellen. Het constateren van ernstige problemen bij het functioneren thuis, op school en/of op het werk door ADHD staat centraal bij het stellen van de diagnose.

Onze behandeling heeft als doel normalisering van de zenuwaansturing

Hyperactiviteit is een onbewuste reactie dat door het juist bewegen van het lichaam en het stimuleren van de juiste bewegingsprikkels hersteld kan worden. Vaak is men zich er niet van bewust dat er blokkades in de wervelkolom aanwezig zijn. Het probleem is namelijk dat veel zenuwen geen pijnprikkels verzenden en dat veroorzaakt een onbewuste stress reactie in het lichaam.

We beginnen altijd met een uitgebreid lichamelijk onderzoek

Tijdens een lichamelijk onderzoek en een scan onderzoekt de chiropractor u op blokkades. Vervolgens kan de juiste behandelprocedure worden toegepast met als doel normalisering van de zenuwaansturing. Maak een online afspraak via onderstaande knop, of laat u terugbellen door één van onze medewerkers. U kunt ons ook bereiken via whatsapp voor direct contact.


Laat u terugbellen

Locaties

Maak een afspraak

Neem direct contact met ons op en maak een afspraak

aangelsoten bij het christelijke chiropractoren associatie Nederlandpalmer college of chiropracticDCF chiropractiechiropractor centrum enschede en alphen aan den rijn is geregistreerd in het nationaal registeraangesloten aan het international chiropractors association